Só-liszt gyurma újratöltve

Só-liszt gyurma házilag

Soha nem szerettem a só- liszt gyurmát, ragadós volt, kicsípte a só a kezemet és mindig szétfolyt a készített minta. Most kipróbáltam ezt a Spoonful oldalán található  főzhetős gyurma receptet, amit újragondolva megosztok veletek:

 

Így készítsd el a gyurmát:

1. A recept alapján készítsd elő a hozzávalókat!

Szükséged lesz: lisztre, sóra, olajra, borkénre, vízre, teáskanálra és egy lábasra.

2. Keverd össze egy lábasban a sót, lisztet, borként. Majd öntsd hozzá az olajjal elkevert vizet.

Keverd össze a hozzávalókat!

3. Közepes lángon, folyamatos kevergetés mellett főzd addig a gyurmát, amíg összeáll és elválik az edény falától.

Főzd a gyurmát közepes lángon!

4. Vedd ki a lábasból a masszát, ha kihűlt formázz belőle egy rudat és vágd 6 egyenlő részre.

Vágd fel 6 egyenlő részre a gyurmarudat!

 5.  Formázz belőle 6 gombócot!

Gyúrj a tésztából gombócokat!

6. Tedd őket egy műanyag dobozba, így kiszáradás nélkül tudod tárolni.

Ha műanyag dobozban tartod, nem szárad ki a gyurma.

Színes gyurmát szeretnél?

1.  Keverd össze egy tálban a fűszert és a pár csepp olajat.

Kevés olaj-sok fűszer= sötét szín. Több olaj-kevesebb fűszer= világosabb szín.

Az első tálkában kurkuma, a másodikban kakaópor van.

2. Forgasd bele a tálkába a gyurmát, majd dolgozd össze a fűszerekkel.

A fűszerek, amiket használtam: kurkuma, pirospaprika, őrölt bazsalikom, őrölt szegfűszeg, kakaópor, fahéj.

3. Díszítheted a gyurmát csillámporral is.

Szórj egy kis csillámport a gyurmára és dolgozd össze.

 Tartalmas időtöltést!

Eszti

Címkék: , ,
Tovább a blogra »